Second Life…igjen

by

Det har gått vært en del diskusjon att og frem angående en post om Second Life her på bloggen, diskusjonen har foregått både her og der, men har ikke vært så veldig konstruktivt for det meste. Det har imidlertid kommet en del synespunkter frem som har vært nyttig, bla. spørsmålet om hvorfor folk prøver å gjenskape en nøyaktig kopi av virkeligheten inn i Second Life.

Bibliotekene som har en tilstedeværelse i Second Life har for det meste fokusert på nettopp dette, med tjenester tilrettelagt for de som oppsøker bestemte bygg på bestemte øyer i Second Life. Oppsøkende virksomhet altså. Etter å ha lest de tilbakemeldinger som har noe relevant innhold, ser jeg at det er en mulighet for oss i biblioteket som kan knyttes direkte til den tankegangen jeg hadde i forhold til hvorfor mobiler er mer relevant som satsningsoråde for bibliotek.

Min tanke er slik: Hvis vi hadde mulighet til å lage en gjenstand, f.eks. en lue, eller en mobiltelefon (!) som har skripting som gjør de som “eier” gjenstanden er i stand til å ta i bruk biblioteksressurser gjennom en slags topplag (overlay) opp på deres SL-grensesnitt når de ber den om å dukke opp, en slags hjerneimplantat hvis du vil.

Kjenner noen til en slik sak?

Advertisements

Tags: ,


%d bloggers like this: