Fagreferentkonferansen 2010

by

[edit: Ser at denne sida er kommet på topp i Google, bruk gjerne denne lenka hvis du vil ha tak i selve websiden for Fagreferentkonferansen.]

Universitetet i Stavanger skal arrangere Fagreferentkonferansen 2010 og de har nettopp utlyst Call for papers. Temaene: “Fagreferentens roller”, “Undervisning i biblioteket” og “E-bøker”.

Må innrømme at jeg synes at et av de nyeste universitetsbibliotekene kunne valgt mer interessante temaer.

Advertisements

Tags:

5 Responses to “Fagreferentkonferansen 2010”

 1. Espen S. Says:

  Som hva da?

  Vennlig hilsen,
  Espen 🙂

  • brinxmat Says:

   Savner noe litt mer konkret i retning av:

   * verktøy for undervisning, formidling, markedsføring og kommunikasjon (gjerne litt mer teknisk vinklet)
   * statistiske verktøy for budsjettplanlegging
   * forslag til fellesinnsats i form av kollaborative nettverk på tvers av bibliotekene for vanlige fagreferentoppgaver — et eksempel her er praktisk tilrettelegging for en referansehåndteringsinformasjonsdugnad

   Er i grunn veldig, veldig enig med Ole, men jeg sliter med å se hvordan dette kan gjøres relevant for fagreferenter. På den andre sida, må en da tro at det ikke er mye behov for en konferanse for biblioteksansatte som ikke kan ta for seg tema som er svært relevant for bibliotek.

 2. Ole Husby Says:

  Jeg foreslår Linked data. Dette bør være et hovedtema på enhver faglig konferanse i 2010.

 3. Espen S. Says:

  Takk for konstruktive tilbakemeldinger.

  Nå er det ikke jeg som lager programmet, så jeg har ikke tenkt å gå inn og endre det her.

  Ser poenget til Ole Husby. Kjenner selv til LOD-prosjektet (Linking Open Data) og synes det er fascinerende. Samtidig registrerer jeg at hverken den jevne bibliotekansatte og kanskje i ennå mindre grad studentene er der ennå (litt som ebøker – er det et folkekrav eller er det mest oss i biblioteksektoren som driver det fram…?).

  Selvsagt kan (og nok også skal) vi bidra til å bringe våre brukere og ansatte dit, men jeg tror både LOD og Cloud computing er svært nytt for de fleste. Selvsagt ikke for ansatte på universiteter/avdelinger som driver med akkurat det. Snakker man derimot med den jevne bibliotekbruker eller -ansatte, tror jeg virkeligheten er svært varierende.

  Som en indikasjon på det er det faktum at programmet bygger på ønskene/behovene fra nettopp fagreferentene selv (bl.a. gjennom evalueringsrapport).

  Vennlig hilsen
  Espen 🙂

 4. brinxmat Says:

  Hei igjen!

  Jeg reagerer litt på spørsmålet ditt ifht. LOD — i andre land er det et folkekrav å få levert ut dataene som de har betalt skattepenger for (jf. data.gov og data.gov.uk), mens i Norge er det ingen folkebevegelse for åpne frie data (og dette mener jeg ikke er en god ting!) At linked data er formatet som benyttes er vel at det er linked data som er nu-et, men jeg godtar like gjerne CSV 🙂

  Åpen data er noe som gjelder alle i høyeste grad NÅ — hvordan kan man forske uten tlgang til datasettene? Hvordan kan man stilles spørsmål om den demokratiske prosessen uten tilgang til disse prosesser? Et universitetsbibliotek bør interessere seg i å sikre at forskere kan få tilgang til disse dataene. Det er kanskje synd at bibliotekarene og studenetene ved UiS ikke er interessert i eller har bruk for disse dataene.

  Formatdiskjusjonen rund e-bøker er like uinteressant som alle andre slike (jf. BETAMAX vs. VHS — BETAMAX opphørt først tidlig på 2000-tallet forresten pga at den blir brukt av gode årsaker i enkelte miljø). På samme måte er en nødt til å forholde seg til papirformatet, men ikke i de fleste tilfeller (og er det egentlig interessant å diskutere noe – “bøker” – som sannsynligvis ikke teller for mer enn 20% av litteraturinnkjøpet til gjennomsnitts-UB-et?)

  Må bare spør for nysgjerrighets skyld, når, hvor og til hvem ble evalueringsrapporten du refererer til levert ut?

Comments are closed.


%d bloggers like this: